Siliconen Dakbedekking

 

Voeg tientallen jaren levensduur toe aan uw dak, in slechts een paar dagen!
Daken hebben het zwaar te verduren. Op een zonnige dag kan een standaard zwart dak een temperatuur shock ondervinden van 60 º C, van 75 º C overdag tot 15 º C ‘s nachts. Deze temperatuurschommelingen alsmede de blootstelling aan UV-straling kunnen in de loop van de tijd een enorme belasting van uw dak veroorzaken. Dakgebreken treden normaal op bij dakdoorvoeren, naden en hoeken van verschillende materialen. Kleine constructieproblemen kunnen leiden tot problemen, zoals een gebrekkige afvoer en stilstaand water.
Bitumen dakbedekking
De dakdekkersbranche is langzaam aan het veranderen.  Vroeger werd er vooral gewerkt met bitumen als dakbedekking, maar tegenwoordig worden ook kunststoffen toegepast en sinds enkele jaren ook vloeibare dakbedekkingsmaterialen. Het renoveren van daken met bitumen is erg kostbaar en vergt veel tijd. Dit omdat de oude en versleten dakbedekking eerst verwijderd en afgevoerd moet worden, voordat er een nieuwe dakbedekking aangebracht kan worden. De kosten van het renoveren op de traditionele manier kunnen snel oplopen. Kiezen voor een siliconen dakbedekkingssysteem is zowel sneller, beter als efficiënter!
Herstel met siliconen
Een naadloze, stabiele en energiezuinige coating kan de levensduur van uw dag drastisch verlengen. Hierdoor wordt een kostbare, tijdrovende vervanging van uw dak uitgesteld.Siliconen zijn duurzaam en permanent flexibel. In tegenstelling tot koolwaterstof gebasseerde systemen zoals bitumen, PVC, polyolefine, acryl, PU zijn siliconen volledig UV-bestendig, waardoor het langdurige bescherming biedt tegen weersinvloeden. Het complete siliconendakcoatingsysteem is vervaardigd uit 100% siliconen, waardoor het in dezelfde mate kan uitzetten en inkrimpen als uw dak en helpt bij het voorkomen van lekkages die kunnen leiden tot schimmels, meeldauw, houtrot en roest. Een witte siliconen coating reflecteert bovendien de zonnestralen beter en handhaaft daardoor beter de binnentemperaturen.
Herstel met vertrouwen
Siliconen blijven stabiel, flexibel en nagenoeg onaangetast door dagelijkse seizoensgerelateerde temperatuurextremen. Het siliconen dakbedekkingssysteem wordt niet bros of hard in de loop van de tijd en biedt daardoor buitengewone, langdurige bescherming.

 • Stilstaand water
  Terwijl acryl coatings kwetsbaar worden bij de naden, openingen en randen, met name bij stilstaand water, bieden siliconen bescherming tegen stilstaand water.
 • Levenscycluskosten
  Het product, dat zonder primer en in een laag kan worden aangebracht, zorgt voor efficiency en kostenbesparing bij het installatieproces. De buitengewone duurzaamheid zorgt voor lagere kosten voor de gehele levensduur.
 • Energiebesparingen
  Energiebesparingen versus een zwart dak kunnen wel 35% bedragen op de kosten voor koeling s’ zomers. Ons systeem biedt een voortreffelijk kleurbehoud en reflectievermogen dankzij een siliconen polymeer dat Uv-bestendig is.
 • Volledige compatibiliteit
  Doordat onze fabrikanten uitsluitend gebruik maken van 100% siliconen componenten die chemisch en qua adhesie compatibel zijn, helpt het bij het voorkomen van waterlekkages, schimmels/ meeldauw, houtrot en roestvorming.
 • Onovertroffen elasticiteit
  Doordat het systeem flexibel blijft tijdens de dagelijkse en seizoen gerelateerde temperaturen gedurende de hele levensduur van het gebouw, biedt het onovertroffen elasticiteit, niet alleen in het begin maar ook na tientallen jaren van blootstelling
 • Niet brandbaar
  Een siliconen dakbedekking van Gebo Totaalonderhoud draagt niet bij aan brand en beschermt brandbare daken (bitumen, PVC). Het product is FM en UL gecertifieerd.
 • Offerte aanvragen